creative life design wonderlab

Wat was weer een feestje!

Creative Life 2019 zit er weer op en ik ben inmiddels ook weer een beetje bij gekomen. Drie dagen vol met creativiteit, inspiratie, mooie spullen, lekker eten en een ballenbad :) Voor mij was het het derde jaar dat ik er bij was, en sinds de eerste editie is het eigenlijk steeds leuker geworden. Het leeft al zo in de maanden voordat we echt van start gaan, iedereen is vrolijk en vol lof tijdens de beurs, daarom noem ik het ook altijd een creatief feestje. Ik vertel je er graag wat over.

 

Voorbereidingen

Voor dat de beurs echt gaat beginnen, ben ik natuulijk al een tijdje aan het voorbereiden. De workshop beschrijving kwam dit jaar al vroeg online, dus dat betekend dat ik ook al moet weten wat voor een soort workshop ik ga geven en hoe ik die het beste kan omschrijven. Maar ver daarvoor ben ik al bezig met het maken van nieuwe producten, zoals mijn verjaardagkalender, een nieuwe pin en een heleboel nieuwe posters en kaarten dit jaar. Ik begin daar meestal al begin januari mee, of soms nog eerder, want het bedenken, uitwerken en laten produceren van nieuwe producten kost wel wat tijd.

 

Opbouw van de stand

Donderdag voor Creative life is de dag dat ik ga opbouwen. De werkspoorkathedraal ziet er dan heel anders uit, met alle lege stands en de aankleding waar nog de laatste hand aan gelegd wordt. Langzaam zie je dan al het moois ontstaan, maak je kennis met je buren en voel je dat het bijna gaat beginnen. Ik was dit jaar lang bezig me opbouwen, omdat ik zo veel aan de achterwand wilde ophangen, en natuurlijk ook alles recht wilden hebben :) Maar uiteindelijk was al het werk het waard.

De stand nog helemaal leeg

 

de helft hangt... nu de andere helft nog

klaar!

Vrolijke illustraties

Het fijne aan Creative life is, voor mij, ook de feedback die ik krijg van mensen. Een groot deel van de tijd zit ik in mijn eentje aan de tekentafel en juist dan is het heel fijn om te horen wat mensen van mijn werk vinden. Dat mensen mijn werk vorlijk en heel mooi vinden is echt een heel groot en fijn compliment. En als ze dan zeggen dat ik vooral ook kinderboeken moet gaan illustreren, dan kan je mij niet blijer maken! En het leuke is dat ik ook steeds meer teckel-fans tegen kom; sinds ik de illustratie van de teckel met het feesthoedje heb gemaakt, kom ik ze overal tegen :)

 

Workshops

Tijdens Creative Life gaf ik vier keer per dag een workshop Love-to-draw. Eén uur bomvol tips en vooral met veel verschillende oefeningen om lekker te tekenen. Het uur vloog altijd voorbij, en veel mensen waren heerlijk aan te tekenen en vonden het echt jammer dat het uur er al weer op zat. Ik vond het zo leuk om te zien hoe mensen weer lekker bezig waren en met kleine tips al heel erg geholpen waren.

Inspiratie

Mijn workshop Love-to-draw gaat over het plezier in tekenen, door bijvoorbeeld weer te beginnen met tekenen. Ik krijg vaak van mensen te horen dat ze vroeger zo veel tekenden, maar nu eigelijk nooit meer.  Ik snap wel waar het vandaan komt, maar ik vind wel zonde. Dus maakt het mij heel erg vrolijk als ik mensen kan helpen en insprireren om wel weer te gaan tekene. Dagmar valerie deed mee aan mijn workshop en schrijf er een hele leuk blog over. Die kan je hier lezen.

 

foto credit: bydagmarvalerie

Bedankt

Die drie dagen vlogen voorbij, voordat ik het wist was het zondagmiddag 5 uur en was het tijd om de stand al weer leeg te halen... Bedankt alle leuke bezoekers en workshoppers, ik hoop dat jullie het net zo leuk vonden als ik. En heel erg bedankt lieve helpers: Rosalie, Niels, Jan en Sanne! Die zo mooi en enthousiast over mijn werk konden praten, terwijl ik bezig was met de workshop.

Wie weet tot volgend jaar: zet alvast 27-29 maart 2020 in je agenda, want dan is Creative Life er weer.

.

Wil je nog meer nagenieten? Bekijk dan deze video van Creative life 2019