Veelgestelde vragen geboortekaartjes

.

Hoe gaat het met geboortekaartjes bestellen in tijden van Corona?

Ik snap dat je graag een antwoord wil op deze vraag. In dit bericht heb ik beschreven hoe het nu is.

.

Hoe lang duurt het om een geboortekaartje te laten maken?

 De gemiddelde doorlooptijd van het eerste contact tot het af hebben van het ontwerp van het geboortekaartje is ongeveer 3 weken. Mocht je niets willen veranderen aan het ontwerp van het geboortekaartje, dan kan het natuurlijk een stuk sneller. Neem even contact met me op en laat me weten wanneer je uitgerekend bent en wat jullie wensen zijn. Dan ga ik kijken of het gaat lukken.

.

Hoe kan ik een geboortekaartje bestellen?

Dat kan door mij een mail te sturen. Weet je al welke gegevens je op het geboortekaartje wil hebben? Dan kan je dat alvast mailen, dan kan ik al starten met de opmaak van het geboortekaartje. Over het hele proces kan je meer informatie vinden bij mijn werkwijze.

.

Hoe lang zijn de levertijden?

Vanaf dat de factuur betaald is, duurt het ongeveer 5-6 werkdagen voordat je de kaarten in huis hebt. Kijk ook even bij mijn werkwijze voor meer informatie over het bestelproces.

.

Is het ook mogelijk om een fysieke proefdruk te krijgen?

Ja, dat zou kunnen, maar tegen bijbetaling. Door de wijze van het printen, zijn de opstartkosten voor 1 kaartje ongeveer net zo hoog als bij het printen van 25 kaartjes. De kosten voor een fysieke proefdruk zijn dan ook €30,-

Omdat deze kosten erg hoog zijn, heb ik van veel ontwerpen een aantal voorbeeldkaartjes laten printen. Deze voorbeeldkaartjes lijken veel op het uiteindelijke kaartje dat je zal krijgen, maar er staat natuurlijk niet jullie naam op. Je kan een gratis voorbeeldkaartje bij me bestellen via de mail of kijk even op deze pagina.

.

Ik weet nog niet of het een jongen of meisje wordt.

Geen probleem. Veel van mijn geboortekaartjes zijn zowel voor jongens als voor meisjes geschikt. De kleuren van de lettertypes kunnen nog aangepast worden op het moment dat jullie baby is geboren.

.

Maak je ook kraamfeest/borrel uitnodigingen?

Ja, die kan ik ook voor jullie ontwerpen en bestellen, in dezelfde stijl als jullie geboortekaartje. Op deze pagina kan je een aantal voorbeelden van kraamfeest uitnodigingen zien, maar natuurlijk kan ik bij elke geboortekaartje uit mijn collectie een bijpassende uitnodiging maken. Deze uinodigingen worden op hetzelfde papier geprint en passen dus helemaal bij jullie geboortekaartje.

.

Ontvang ik enveloppen bij de geboortekaartjes?

Nee, enveloppen zijn niet bij de prijs van de geboortekaartjes inbegrepen. Maar als je dat wil kan ik ze wel voor je bestellen. Je hebt dan meteen enveloppen die bij de afmeting van het geboortekaartje passen. Kijk voor de mogelijkheden, kleuren en prijzen even op deze pagina. Je kan meteen zien welke kleur envelop mooi bij jouw favoriete ontwerp past. Wil je de enveloppen eerder ontvangen, zodat je alvast kan beginnen met schrijven? Dat kan, zonder extra bijbetaling, geen probleem.

.

Ik woon niet in Nederland, is dat een probleem?

Nee hoor, ik kan gewoon de geboortekaartjes voor je maken en opsturen. Ik reken wel €13.- extra voor verzendkosten binnen Europa. Hou ook rekening met langere levertijden, door dat de afstand gewoon wat groter is.

.

I don't speak Dutch, can I still order your birth announcement cards?

Yes you can. As long as we can communicate in English, I can make the cards for you. Please be aware that there will be extra shipping costs (and delivery time) for sending the cards to you, depending on where you live. Please feel free to contact me, so we can work things out.

.

Kan ik de illustraties op een geboortekaartje aan laten passen?

Om eerlijk te zijn... misschien. Ik heb alle illustraties met de hand gemaakt, waardoor het een unieke stijl en sfeer krijgt. Daardoor zijn de geboortekaartjes heel mooi en bijzonder, maar het betekend ook dat ik niet 'zomaar even' de kleur van een illustratie aan kan passen bijvoorbeeld.

Maar... kleine veranderingen zijn wellicht wel mogelijk, dus mail me gerust met je vraag, dan kan ik kijken of dat kan. Hou er wel rekening mee dat als ik veel aan moet passen aan een ontwerp, er extra kosten bijkomen voor het ontwerpen en dat een aanpassing niet vrijblijvend is (zie hieronder). Wil je zien wat er zoal mogelijk is, kijk dan eens op deze pagina, daar staan veel voorbeelden van aangepaste geboortekaartjes.

.

Ik zou graag een dubbel geboortekaartje willen, kan dat?

Alle geboortekaartjes die ik op mijn site heb staan zijn enkele kaartjes. Ik kan ook een dubbel kaartje maken van de vierkante ontwerpen, mochten jullie meer ruimte willen hebben voor tekst bijvoorbeeld. Hou er wel rekening mee dat dit extra ontwerpwerk is, wat niet bij de prijs die op de website staat is inbegrepen en dat deze aanpassing in het ontwerp niet vrijblijvend is.

Neem even contact met me op via de mail, om jullie wensen door te geven. Ik kijk dan of dit mogelijk is en hoeveel het extra zou kosten. Hou er ook rekening mee dat dubbele kaarten duurder zijn om te laten printen, dus dat de prijzen die op de website staan dan niet meer van toepassing zijn. Indien je dubbele kaarten bestelt, moet je ze zelf nog vouwen (de vouwlijn wordt erin gezet)

Van de staande geboortekaartjes zijn geen dubbele kaarten mogelijk.

.

Ik zou graag aan ander formaat geboortekaartje willen, kan dat?

Waarschijnlijk wel, dat ligt een beetje aan welk ontwerp je zou willen. Neem even contact met me op via de mail met jullie wensen en dan kan ik kijken of dat lukt met ontwerp dat jullie voorkeur heeft en wat de prijs daarvoor wordt. Hou er wel rekening mee dat een aanpassing in het formaat extra ontwerpwerk is, en dat deze aanpassingen niet vrijblijvend zijn (zie hieronder).

.

Ik wil een ontwerp van een geboortekaartje laten aanpassen, waar moet ik rekening mee houden?

Voor het aanpassen van de ontwerpen van de geboortekaartjes (zoals het formaat of een dubbele kaart) worden extra kosten gerekend. De kosten hangen af van hoeveel werk de aanpassing is. Bij alle aanpassingen zal ik van te voren een aangepaste offerte sturen, met daarin de kosten en wat er aangepast moet worden. Dan weet je van te voren waar je aan toe bent, wel zo fijn. Ik ga pas ontwerpen als deze offerte is goedgekeurd en er een aanbetaling van 50% is gedaan. Het is helaas niet mogelijk om gratis en vrijblijvend een aangepast ontwerp te maken, omdat dit gewoon erg veel werk is. Wil je na het ontwerpen er toch van af zien? Dan worden er annuleringskosten in rekening gebracht voor de gemaakte uren. Deze annuleringskosten kun je terug vinden in de aangepaste offerte.

.

Ik wil graag een geboortekaartje op maat, maak je dat ook?

Ja, zeker! Ik maak graag speciaal voor jullie een uniek geboortekaartje, met een illustratie die bij jullie past. Bekijk ook zeker deze pagina, boordevol voorbeelden en inspiratie voor jullie geboortekaartje op maat.

We bespreken jullie ideeën en wensen en op basis daarvan maak ik een aangepaste offerte. Als de aanbetaling van 50% binnen is ga ik aan de slag met het maken van een schets. Deze schets bespreken we en die werk ik daarna uit met alle overlegpunten erin verwerkt. In de prijs zijn maximaal 3 correctierondes inbegrepen. Ook bij een geboortekaartje op maat regel ik alles met de drukker, zodat jullie alleen nog de kaarten hoeven te versturen. Wil je graag een geboortekaartje op maat laten maken? Neem dan even contact met me op.

Tip: kijk ook eens op mijn instagram account om meer illustraties van mij te zien. Misschien zit daar wel wat leuks voor jullie tussen.